zo. 08 oktober 2023 | 14:00

Villa Vontura - Bij ons thuis

Kinderen 5-12 jaar
  • Kaskade, Schoolplein 1, Roelofarendsveen
  • Kinderen
  • € 8.00
Geweest

Arie nodigt je uit voor een rondleiding door zijn wonderlijke villa. Zijn huis is ook jouw huis. Je ontdekt samen hoe dingen die normaal lijken voor de een, voor de ander heel gek zijn. Wat zijn jouw geWOONten thuis? Tijdens deze interactieve voorstelling krijgen alle kinderen een koptelefoon en nemen ze deel aan deze silent-disco-theatershow. Rondom de voorstelling zijn er twee workshops voor de kinderen; zie details hieronder.

Let op

Alleen de kinderen krijgen een koptelefoon voor de theatershow. Ouders mogen uiteraard aanwezig zijn, dit is zelfs handig voor bij de workshops. Je hoeft dus alleen voor de kinderen kaartjes te kopen.

Details

Deze voorstelling is gemaakt in het kader van de Kinderboekenweek 2023 met het thema ‘Bij mij thuis’ en wordt georganiseerd in samenwerking met boekhandel Veenerick. De middag bestaat uit drie rondes van 45 minuten, waardoor iedereen alles kan doen. Naast de silent-disco-theatershow volgt iedereen de volgende workshops:

Woonbootbende
Barbara Scholten vertelt hoe het is om op een woonboot te wonen en leest een verhaal voor uit een van haar twee boeken over De woonbootbende. Daarna gaat iedereen zijn eigen leporello (zigzag-boekje) maken. Roef, de hoofdpersoon uit De Woonbootbende, gaat met zijn boot naar de werf. Wat komt hij onderweg tegen? Alle kinderen krijgen een wie en een wat, dus een bijvoorbeeld een koning in een waterfiets of een deftige dame op een opblaaskrokodil. Dit teken je in je eigen boekje.

Workshop ‘Bouw je eigen droomhuis’
Ga creatief aan de slag en knutsel jouw droomhuis! Hoe ziet jouw droomhuis of droomkamer eruit? Woon jij het liefst in een hoog kasteel of liever in een boomhut mét zwembad? Niet is te gek en alles mag. Onder leiding van Miranda Castelein (docent Beeldende Kunst) kun je je eigen droomhuis knutselen.