Wie = WIJ

Stichting Wij Presenteert heeft als doel om zo'n divers mogelijk programma neer te zetten voor de verschillende leeftijdsgroepen uit de gemeente Kaag en Braassem. En bijkomend subdoel is dat Wij Presenteert graag de voorstellingen uitverkoopt. Om dit doel te verwezenlijken moeten er veel voorstellingen bekeken en bezocht worden, er moeten artiesten geboekt worden, locaties moeten vast gelegd worden en jullie, de bezoeker, moeten geïnformeerd worden. Daarom bestaat Wij Presenteert uit twee werkgroepen. In deze werkgroepen zitten enkel vrijwilligers. Deze vrijwilligers doen er alles aan om de bezoekers van de voorstellingen van Wij Presenteert een leuke middag-avond te bezorgen.

Werkgroep Volwassenen bestaat uit

Fret Koek / Rita de Jeu / Alice Bakker / Sonja Zoet / Stannie Bakker / Anke Kusters-Steinmann / Marco van der Zwet

Techniek
Andre Parlevliet / Peter de Jeu / Sascha van Veldhuizen

De werkgroep Kinderen bestaat uit
Suus Castelijn / Jet Huigsloot  / Joyce van Dam / Tamara Dries / Ginger Delfgaauw / Loes van der Meer

Foto's: Hans Loos

Geschiedenis
Wij Presenteert was voorheen Werkgroep Cultuur Alkemade, WCA. De WCA is in 1988 opgericht om het cultuuraanbod flink uit te breiden. De WCA wilde de mensen uit deze gemeente iets nieuws laten zien. De eerste voorstelling die WCA heeft georganiseerd is de Made-week. In deze week rond kerst zijn werken van locale kunstenaars ten toon gesteld. Tevens werd de week aangevuld met filmvoorstellingen en enkele optredens. De Made-week heeft Wij Presenteert overgenomen in haar programmering en is sinds 2009 weer te bewonderen. Met financiële ondersteuning van de gemeente kon WCA in 1990 een heel seizoen met voorstellingen programmeren. De WCA heeft in de periode 1988 tot en met 2006 veel verschillende activiteiten georganiseerd, namelijk theater-, cabaret-, toneel- en muziekvoorstellingen. Deze werden vaak georganiseerd in de Alkeburcht maar soms ook in een loods of een kas. Naast het reguliere programma heeft de WCA ook bijzondere evenementen georganiseerd zoals een culturele markt in samenwerking met het Prins Bernhardfonds, een bus-, wandel- en vaartocht door de gemeentelijke polders, een avondwandeltocht langs optredens in de buurt van het sportpad in Roelofarendsveen en Veenëtie, de tocht door de Veense sloten met hier endaar een optreden.

Kunst en cultuur voor kinderen werd georganiseerd door kindertheater de Speelparasol. De Speelparasol en de WCA waren beiden werkgroepen die onder de paraplu van de gemeente activiteiten organiseerden. Maar de gemeente wilde hier vanaf en daarom moesten de Speelparasol en de WCA een stichting worden. Om nu twee stichtingen op te richten voor bijna dezelfde activiteiten werd een beetje te veel. Daarom hebben de WCA en de Speelparasol de koppen bij elkaar gestoken en is Wij Presenteert sinds 2006 een feit.