Documentaire: De Magie van het Dagboek van Anne Frank (door Bernard Krikke)

Over Documentaire: De Magie van het Dagboek van Anne Frank (door Bernard Krikke)

Een samenwerking tussen Lions Club Alkemade en WIJ Presenteert

Na afloop van de dodenherdenking in Roelofarendsveen zal op 4 mei de documentaire De Magie van het Dagboek van Anne Frank in de Alkeburcht getoond worden. Documentairemaker Bernard Krikke is daarbij aanwezig voor het beantwoorden van eventuele vragen van aanwezigen.

Krikke is documentairemaker voor o.a. Zembla en Tegenlicht en maakte de internationale reportage over Anne Frank in samenwerking met Astrid Joosten.

Over de invloed van de verhalen uit het bekende dagboek sprak Joosten met onder andere Whoopi Goldberg, Stevie Wonder en Dan Brown. Hoe komt het dat het dagboek van een joods meisje van veertien in zeventig jaar in meer dan zeventig talen is uitgegeven en dat er ruim twintig miljoen exemplaren van zijn verkocht? En hoe kan het dat wereldleiders, popsterren en toeristen de schuilplaats van de familie Frank bezoeken als ze in Nederland zijn? Joosten reist over de hele wereld en spreekt met jongeren uit Amerika, Argentinië, Duitsland en Nederland. Zij vertellen openhartig over hun relatie met het dagboek. De documentaire is door oorlogen en dreigende terreuraanslagen actueler dan ooit.

De Magie van het Dagboek van Anne Frank wordt getoond in de Alkeburcht, Noordplein 19 in Roelofarendsveen op woensdag 4 mei, direct na het officiële programma van de gemeentelijke dodenherdenking. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De voorstelling is gratis te bezoeken en zal ongeveer om 20.30 uur starten en tot 22.00 uur duren. Toegangsplaatsen zijn beschikbaar zo lang de voorraad strekt. Om de voorstelling niet te verstoren, zullen na aanvang geen bezoekers meer worden toegelaten. Organisatie is deze avond in handen van Lions Club Alkemade in samenwerking met WIJ Presenteert.

Programma:
20.30 uur introductie van Bernard Krikke en uitleg over het doel en de totstandkoming van "De Magie van het Dagboek van Anne Frank".
20.40 uur vertoning van de documentaire
21.30 uur gelegenheid tot het stellen van vragen aan de producer Bernard Krikke
21.45 uur voorlezen van fragmenten uit de vier verhalen van de genomineerden van de schrijfwedstrijd "Lieve Anne Award" (voor informatie over deze schrijfwedstrijd, zie https://www.facebook.com/LieveAnneAward/timeline)
22.00 uur afronding

De Magie van het Dagboek van Anne Frank | documentaire | 4
mei | +/- 20.30 uur | Alkeburcht Roelofarendsveen

Afbeelding bij Documentaire: De Magie van het Dagboek van Anne Frank (door Bernard Krikke)

Details Documentaire: De Magie van het Dagboek van Anne Frank (door Bernard Krikke)

Datum/tijd: woensdag 4 mei 2016
Locatie: Alkeburcht
Entreeprijs: Vrije toegang

Reacties

Reageren op deze voorstelling?

Wij horen graag uw reactie, maar houd de discussie netjes en relevant.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.