UITKAIK 2018

Ook dit jaar weer een geweldige start van het culturele seizoen! De Uitkaik 2018 zal plaatsvinden op zondag 16 september.

'Kom op taid kaike, d’r is zoveel!' Er is weer van alles te zien en te beleven in het centrum van Roelofarendsveen!

De winkels zijn geopend vanaf 12.00 uur en het straattheaterfestival begint om 13.00 uur. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor de artiesten en het blokkenschema van het straattheater.

Disclaimer

Er kan op geen enkele manier rechten worden ontleend aan, of aanspraak worden gemaakt op de inhoud van de website van Stichting WIJ Presenteert / WCA Bij samenstelling van de content van deze website is getracht de grootst mogelijke zorgvuldigheid en nauwkeurigheid na te leven. Desondanks bestaat de mogelijkheid dat informatie op deze website (nu of na verloop van tijd) niet (langer) correct is.

Stichting WIJ Presenteert / WCA is in geen enkele vorm aansprakelijk voor de eventuele schade die mogelijk zou kunnen voortvloeien uit het gebruik van de op deze website vermelde gegevens. Alle aansprakelijkheid voor schade als gevolg van het gebruik van deze gegevens of doorgelinkte gegevens wordt afgewezen. Stichting WIJ Presenteert / WCA heeft het recht informatie op deze website kan zonder notificatie te wijzigen.

Er kunnen geen garanties worden gegeven over de inhoud van de informatie op deze website. Daarnaast is Stichting WIJ Presenteert / WCA niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van het bezoeken van deze website en het gebruiken van informatie op deze website. Er wordt geen garantie gegeven over het functioneren van de website. Verwijzingen naar andere websites zijn slechts opgenomen ter informatie. Stichting WIJ Presenteert / WCA is niet verantwoordelijk voor de inhoud en werking van deze websites.

Copyright

Alle rechten voorbehouden aan Stichting WIJ Presenteert / WCA Niets op deze website mag worden verveelvoudigd, (in enige vorm worden opgeslagen) of op andere manier worden gebruikt zonder uitdrukkelijke toestemming van Stichting WIJ Presenteert / WCA

Vrijwilliger worden?

Ben je iemand die van kunst en cultuur houdt? Iemand die van organiseren houdt? Of iemand die mee wil helpen met de activiteiten?  Word dan vrijwilliger bij Wij Presenteert. Wij Presenteert heeft diverse werkgroepen. Deze zijn samen verantwoordelijk voor de programmering en de activiteiten die Wij organiseert. 

Interesse? Stuur Wij een mail.

De foto-albums van Wij Presenteert!

Bekijk hier de foto's van onze evenementen. Klik op de foto's voor uitvergroting!

Contact

U kunt contact opnemen via onderstaande adresgegevens.

Adresgegevens

Stichting Wij Presenteert
Postbus 35, 2370 AA
Roelofarendsveen

Kaartverkoop Volwassenen
De start van de kaartverkoop is jaarlijks bij de UITKAIK. Daarna zijn kaartjes te reserveren via reservering@wijpresenteert.nl, vanaf twee weken van te voren te koop bij Veenerick boek en kantoor, Noordplein 15, Roelofarendsveen of vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal.

Kaartverkoop Kinderen
De start van de kaartverkoop is jaarlijks bij de UITKAIK. Daarna zijn kaartjes vanaf twee weken van te voren te koop bij boekhandel Veenerick, Noordplein 15 in Roelofarendsveen of vanaf een half uur voor aanvang aan de zaal.

Contactinformatie
Voor algemene vragen, kunt u mailen naar: info@wijpresenteert.nl
Voor informatie omtrent reserveringen voor voorstellingen voor volwassenen kunt u mailen naar reservering@wijpresenteert.nl (tot 14 dagen voor de voorstelling)
Voor informatie omtrent boekingen kunt u mailen naar boekingen@wijpresenteert.nl
Voor informatie omtrent financiële zaken kunt u mailen naar info@wijpresenteert.nl
Voor informatie omtrent technische zaken kunt u contact opnemen met Andre Parlevliet via het mailadres amparlevliet16@gmail.com of via het telefoonnummer: 06-53885406.

Wie = WIJ

Stichting Wij Presenteert heeft als doel om zo'n divers mogelijk programma neer te zetten voor de verschillende leeftijdsgroepen uit de gemeente Kaag en Braassem. En bijkomend subdoel is dat Wij Presenteert graag de voorstellingen uitverkoopt. Om dit doel te verwezenlijken moeten er veel voorstellingen bekeken en bezocht worden, er moeten artiesten geboekt worden, locaties moeten vast gelegd worden en jullie, de bezoeker, moeten geïnformeerd worden. Daarom bestaat Wij Presenteert uit twee werkgroepen. In deze werkgroepen zitten enkel vrijwilligers. Deze vrijwilligers doen er alles aan om de bezoekers van de voorstellingen van Wij Presenteert een leuke middag-avond te bezorgen.

Werkgroep Volwassenen bestaat uit

Fret Koek / Rita de Jeu / Alice Bakker / Sonja Zoet / Stannie Bakker / Anke Kusters-Steinmann / Marco van der Zwet

Techniek
Andre Parlevliet / Peter de Jeu / Sascha van Veldhuizen

De werkgroep Kinderen bestaat uit
Suus Castelijn / Jet Huigsloot  / Joyce van Dam / Tamara Dries / Ginger Delfgaauw / Loes van der Meer

Foto's: Hans Loos

Geschiedenis
Wij Presenteert was voorheen Werkgroep Cultuur Alkemade, WCA. De WCA is in 1988 opgericht om het cultuuraanbod flink uit te breiden. De WCA wilde de mensen uit deze gemeente iets nieuws laten zien. De eerste voorstelling die WCA heeft georganiseerd is de Made-week. In deze week rond kerst zijn werken van locale kunstenaars ten toon gesteld. Tevens werd de week aangevuld met filmvoorstellingen en enkele optredens. De Made-week heeft Wij Presenteert overgenomen in haar programmering en is sinds 2009 weer te bewonderen. Met financiële ondersteuning van de gemeente kon WCA in 1990 een heel seizoen met voorstellingen programmeren. De WCA heeft in de periode 1988 tot en met 2006 veel verschillende activiteiten georganiseerd, namelijk theater-, cabaret-, toneel- en muziekvoorstellingen. Deze werden vaak georganiseerd in de Alkeburcht maar soms ook in een loods of een kas. Naast het reguliere programma heeft de WCA ook bijzondere evenementen georganiseerd zoals een culturele markt in samenwerking met het Prins Bernhardfonds, een bus-, wandel- en vaartocht door de gemeentelijke polders, een avondwandeltocht langs optredens in de buurt van het sportpad in Roelofarendsveen en Veenëtie, de tocht door de Veense sloten met hier endaar een optreden.

Kunst en cultuur voor kinderen werd georganiseerd door kindertheater de Speelparasol. De Speelparasol en de WCA waren beiden werkgroepen die onder de paraplu van de gemeente activiteiten organiseerden. Maar de gemeente wilde hier vanaf en daarom moesten de Speelparasol en de WCA een stichting worden. Om nu twee stichtingen op te richten voor bijna dezelfde activiteiten werd een beetje te veel. Daarom hebben de WCA en de Speelparasol de koppen bij elkaar gestoken en is Wij Presenteert sinds 2006 een feit.

Alvast voor de agenda ...

Seizoen 2018-2019 zit erop! Bedankt artiesten, sponsors en gasten.

Het seizoen 2019-2020 start met UITKAIK straattheaterfestival: zondag 15 september 2019 van 13.00 tot 17.00 uur.

 

PUBLIEKSFAVORIET MADE2018

1. Denise van der Zwet - Bekijk het eens van de andere kant
2. Linda Huigsloot-Van Veen - Dag en nacht geopend
3. Susan Dikkens - Olifant bij dag

Thema MADE2019: Gekleurd

Niels Houtepen | Choice (UITVERKOCHT)

Over Niels Houtepen | Choice (UITVERKOCHT)

Illusie - mindfuck
Niels Houtepen, filosofisch illusionist, speelt op onnavolgbare wijze met het brein van zijn publiek. Dat doet hij om te verwonderen en om je te laten ervaren dat de allergrootste illusionist het leven zelf is. Kun je er op vertrouwen dat de realiteit die je waarneemt, de waarheid is? Bestaan toekomst en verleden of is het altijd Nu? Choice gaat over illusies; onware waarheden die je koestert omdat je je niets anders kunt voorstellen. Niels opent je ogen, verruimt je bewustzijn en verwarmt je hart.

Aanvang 20:30 uur, lokatie: Spreng Oude Wetering, entree: €12,50

Deze voorstelling is uitverkocht.

Afbeelding bij Niels Houtepen | Choice (UITVERKOCHT)

Details Niels Houtepen | Choice (UITVERKOCHT)

Datum/tijd: zaterdag 23 maart 2019
Locatie: Spreng - Oude Wetering
Entreeprijs: € 12,50
Start kaartverkoop: zondag 16 september 2018

Reacties

Reageren op deze voorstelling?

Wij horen graag uw reactie, maar houd de discussie netjes en relevant.